star_border

Life Challenge:

Europska Baumit Fasada

Fasada kuće predstavlja njezino lice, odražavajući jedinstveni stil i osobnost njezinih stanara. Kroz Baumit Life Challenge, krećemo na putovanje otkrivanja bogatog potencijala žbuke, istražujući dinamično međusobno djelovanje različitih materijala, struktura, oblika i boja. Pridružite nam se u ponovnom prepoznavanju načina na koji percipiramo i koristimo ovaj svestrani medij te otkrijte beskrajnu kreativnost koju nosi sa sobom.

dani

sati

minute

sekunde

Life Challenge – Natjecanje

Godine 2012. Baumit je predstavio "Life" - revolucionarnu liniju boja za fasade, najveću takve vrste u Europi. Pokrenuti maštom, majstorskim radom i paletom živopisnih nijansi, ova inicijativa potaknula je rođenje Baumit Life Challenge natjecanja.

Od svog uspješnog prvog izdanja u Beču (Austrija) 2014. godine, Baumit Life Challenge postao je dvogodišnje slavlje koje odaje priznanje najizuzetnijim fasadama diljem Europe. Okupljajući oko 500 sudionika iz svih Baumit zemalja diljem Europe, događaj okuplja najbolje Baumit arhitekate, investitore i partnere. Pridružite nam se u ovoj uzbudljivoj manifestaciji posvećenoj arhitektonskoj izvrsnosti i inovativnom dizajnu.

Kako se biraju pobjednici

Žiri sastavljen od 13 neovisnih stručnjaka ocjenjuje preko 300 projekata koji obuhvaćaju sve zemlje Baumita. Između njih, najboljih 6 fasada u svakoj kategoriji odabiru se kao "nominirane" za veliku dodjelu nagrada. Neposredno prije događaja, stručni žiri dodjeljuje konačne pobjednike u svakoj kategoriji, uključujući i prestižnu nagradu Life Challenge, rezerviranu za vrhunac dizajna na fasadi.

Osim stručnih ocjena, pozivamo sve da sudjeluju u postupku javnog glasanja. Počevši otprilike dva mjeseca prije dodjele nagrada, imate priliku glasati za svoje omiljene fasade, čime pojačavate demokratsko slavlje izuzetnih arhitektonskih postignuća.

Šest kategorija

Ovo su kategorije Baumit Life Challenge natjecanja.

Life Challenge Povijest

Zbog uspjeha prvoe dodjele nagrada 2014. u Beču, Baumit slavi najbolje fasade Europe svake dvije godine.

2022

Baumit Life Challenge Award Winner 2022

Life Challenge nagrada za 2022. dodijeljena je Galeriji Cukrarna u Ljubljani, Slovenija. Arhitekt: Scapelab d.o.o.

2020/21

Baumit Life Challenge Award Winner 2021

Life Challenge nagrada za 2021. dodijeljena je Muzeju MO u Vilniusu (LT). Arhitekti: "Studio Libeskind" i "Do Architects". Konstruktor: UAB „Naresta“.

2018

Spanish Baumit Life Challenge Winner 2018 in Bratislava.

Baumit Slovačka je bila domaćin trećeg događaja u Filharmoniji u Bratislavi. Više od 320 projekata ocijenilo je žirijem 2018. godine, a pobjedu je odnijela Španjolska.

2016

Robert Schmid at the Baumit Life Challenge price giving ceremony in madrid.

Life Challenge 2016 u Madridu privukao je više od 400 arhitekata, izvođača i razvojnih inženjera iz 21 zemlje. Slovačka fasada odnijela je glavnu nagradu.

2014

Baumit Life Challenge 2014 in Vienna

Prva dodjela nagrada u Beču, bila je uvodni događaj. Međunarodni stručni žiri od 15 odabranih arhitekata dodijelio je španjolskoj fasadi titulu pobjednika Life Challenge-a 2014. godine.

Imate li projekt koji se ističe?

Ako posjedujete, gradite ili dizajnirate zgradu s Baumit fasadom koja ima potencijal osvojiti prestižnu titulu u jednoj od kategorija ili čak glavnu nagradu, obratite nam se i prijavite je za sljedeće izdanje Life Challenge-a 2024. godine. Radujemo se vašoj prijavi!