Life Challenge 2024
star_border

Najljepša Baumit Fasada: LifeChallenge 2024 dolazi u Sloveniju.

Budite spremni za inspiraciju i oduševljenje dok otkrivamo nove objekte. Godina 2024. bit će prava arhitektonska evolucija. Pozornica je postavljena, vizija je hrabra - dođite, budite dio spektakla gdje ćemo oblikovati fasade sutrašnjice i to već danas.

days

hours

minutes

seconds

Okupljamo najbolje fasade iz cijele Europe u šest kategorija:

  • Obiteljske kuće
  • Višestambene zgrade
  • Nestambene zgrade
  • Toplinska sanacija
  • Povijesna sanacija
  • Zapanjujuće strukture

REZIME 2022: Otkrivamo arhitektonska remek-djela: Baumit Life Challenge u Valenciji

Baumit Life Challenge 2022 u Valenciji bio je slavlje arhitektonske izvrsnosti i inovacija. Ovo prestižno događanje okupilo je izvanredne građevine koje su pomaknule granice dizajna i gradnje. Od avangardnih struktura do održivih čuda, svaki projekt prikazao je neograničene mogućnosti moderne arhitekture.

Projekt povijesne obnove Cukrarna osvojio je glavnu nagradu 2022. i doveo događanje u Ljubljanu.

Cukrarna, nekadašnja tvornica šećera, izgrađena je 1828. godine. Glavna ideja bila je izdubiti sve unutarnje strukture zgrade, sačuvati samo povijesnu ovojnicu i pretvoriti je u multifunkcionalni prostor za suvremenu umjetnost. Danas predstavlja revolucionarni prostor u kulturnoj infrastrukturi Ljubljane. Pobjednički projekt je izvrstan primjer kako je stari, neiskorišteni industrijski objekt dobio novu svrhu putem promišljenog planiranja i obnove.