star_border

Priopćenja za medije

20.09.2019

Kako pretvoriti zidove u očaravajuću kulisu kakvu oduvijek želite?

Maštate o trendi koraljnoj boji zidova koju obožavaju dizajneri interijera? Voljeli biste jedan zid osvježiti ljuskicama i kristalićima koji se cakle na suncu? Želite finu estetiku, nešto posve novo i drukčije? Uz Baumit kreativne tehnike dobit ćete još mnogo više…

25.03.2019

Moderne i dekorativne žbuke za uređenje interijera

Sve više rastu svijest o važnosti zdravog življenja i potreba za ulaganjem u zdravo životno okruženje.

25.03.2019

Zvučna izolacija u zgradama

Neovisno o tome boravimo li u prostorijama svog doma ili u uredskom prostoru, ono što nam je najvažnije je udobnost.

28.01.2019.

Toplinski omotač osigurava Vašu ugodu

Dobra toplinska izolacija ne pruža samo znatan doprinos energetskoj učinkovitosti Vaše zgrade, nego i osigurava da zidovi budu ugodno topli zimi i ugodno hladni ljeti. Na taj način stambeni prostor postaje ugodno mjesto bez propuha. Stanovanje postaje ugodnijim i zdravijim.

28.01.2019.

Uloga masivnosti

Masivni zidovi te masivni stropovi i podovi mogu se izvana zaštititi dobrom toplinskom izolacijom kako bi zimi zadržavali toplinu, a ljeti čuvali svježinu u kući. Što je veća masa, to je učinkovitiji spremnik topline/hladnoće i to je stabilnija, ugodnija i zdravija mikroklima u zatvorenom prostoru.

28.01.2019.

Važnost interijera

Dobar sustav mineralne žbuke može amortizirati sve vršne vrijednosti vlažnosti tako da u prvih nekoliko centimetara upija vlagu i kasnije je opet ispušta. Time se jamči konstantna vlažnost te osigurava zdrava mikroklima u zatvorenom prostoru.

20.06.2018

Baumit je izabrao europsku fasadu za 2018. u Bratislavi

36 finalista iz 27 zemalja u kojima posluje Baumit prisustvovalo je završnom krugu natjecanja koji se održao 14. lipnja u dvorani Slovačke filharmonije u Bratislavi. Međunarodni žiri vodećih arhitekata odabrao je 6 pobjednika pojedinih kategorija i ukupnog pobjednika natjecanja Baumit Life Challenge. Španjolska je nakon 2014. ponovno osvojila glavnu nagradu.