star_border

Priopćenja za medije

20.06.2018

Baumit je izabrao europsku fasadu za 2018. u Bratislavi

36 finalista iz 27 zemalja u kojima posluje Baumit prisustvovalo je završnom krugu natjecanja koji se održao 14. lipnja u dvorani Slovačke filharmonije u Bratislavi. Međunarodni žiri vodećih arhitekata odabrao je 6 pobjednika pojedinih kategorija i ukupnog pobjednika natjecanja Baumit Life Challenge. Španjolska je nakon 2014. ponovno osvojila glavnu nagradu.

28.01.2019.

Toplinski omotač osigurava Vašu ugodu

Dobra toplinska izolacija ne pruža samo znatan doprinos energetskoj učinkovitosti Vaše zgrade, nego i osigurava da zidovi budu ugodno topli zimi i ugodno hladni ljeti. Na taj način stambeni prostor postaje ugodno mjesto bez propuha. Stanovanje postaje ugodnijim i zdravijim.

28.01.2019.

Uloga masivnosti

Masivni zidovi te masivni stropovi i podovi mogu se izvana zaštititi dobrom toplinskom izolacijom kako bi zimi zadržavali toplinu, a ljeti čuvali svježinu u kući. Što je veća masa, to je učinkovitiji spremnik topline/hladnoće i to je stabilnija, ugodnija i zdravija mikroklima u zatvorenom prostoru.

28.01.2019.

Važnost interijera

Dobar sustav mineralne žbuke može amortizirati sve vršne vrijednosti vlažnosti tako da u prvih nekoliko centimetara upija vlagu i kasnije je opet ispušta. Time se jamči konstantna vlažnost te osigurava zdrava mikroklima u zatvorenom prostoru.