star_border

Life Challenge:

Europska Baumit Fasada

Fasada je lice kuće i odražava stil ljudi koji u njoj žive. Cilj Baumit Life Challenge-a je promicanje mašte i umijeća. Pokazati da postoji puno vrijednog i kreativnog potencijala u žbuci i kombinaciji različitih materijala, struktura, oblika i boja.

Life Challenge – Natjecanje

Baumit je 2012. predstavio “Life” brand – najveću europsku paletu fasadnih boja. Mašta, vještine i boje doveli su nas do ideje da podignemo svijest o arhitekturi i dobrom dizajnu na fasadi: Baumit Life Challenge je rođen!


Nakon uspjeha prve dodjele nagrada 2014. u Beču (Austrija), Baumit Life Challenge održava se svake druge godine kako bi proslavio i nagradio najbolje fasade Europe. Ovaj događaj privlači oko 500 gostiju iz svih 25 Baumitovih zemalja, uz najbolje Baumitove arhitekte, investitore i partnere.

Kako biramo finaliste


Više od 300 projekata iz svih 25 Baumit zemalja ocjenit će stručni žiri sastavljen od 13 eminentnih i neovisnih arhitekata iz cijele Europe koji će prije samog finala izabrati 6 najboljih iz svake kategorije.  Finalisti bit će predstavljeni i nominirani  na ceremoniji u Valenciji. Neposredno prije ceremonije žiri će se sastati i izabrati pobjednika u svakoj kategoriji kao i glavnog pobjednika ovogodišnje  Life Challenge nagrade za najljepšu fasadu Europe.

Uz stručni žiri i vi imate priliku glasati za svog favorita, stoga nam se pridružite na javnom glasanju, glasajte odmah sada i izaberite pobjednika javnog glasanja.

Šest kategorija

Ovo su kategorije Baumit Life Challenge natjecanja.

Life Challenge Povijest

Zbog uspjeha prve dodjele nagrade 2014. godine u Beču Baumit od tada svake dvije godine slavi najljepše fasade Europe.

2020/21

Baumit Life Challenge Award Winner 2021

Life Challenge Nagada 2021 dodijeljena je MO Muzeju u Vilnusu (LT). Architekti: “Studio Libeskind” i “Do Architects”. Izvođači: UAB „Naresta“.

2018

Spanish Baumit Life Challenge Winner 2018 in Bratislava.

Baumit Slovačka ugostila je treću dodjelu narada Baumit Life Challenge u Filharmonijii u Bratislavi. Više od 320 projekata ocjenjeno je od strane stručnog žirija 2018 godine kada je pobjedu odnijela Španjolska.

2016

Robert Schmid at the Baumit Life Challenge price giving ceremony in madrid.

Life Challenge 2016. u Madridu privukao je više od 400 arhitekata, projektanata i izvođača iz 21 zemlje. Glavnu nagradu odnijela je slovačka fasada.

2014

Baumit Life Challenge 2014 in Vienna

Prva dodjela nagrada u Beču, bila je svojevrsna pionirska dodjela. Međunarodni stručni žiri od 15 eminentnih arhitekata nagradio je španjolsku fasadu kao pobjednika Life Challengea 2014. godine.

Imaš li i ti projekt koji se ističe?


Ako si projektirao, izgradio ili pak posjeduješ, objekt s Baumit fasadom koja ima sve što je potrebno za sudjelovanje u izboru za najljepšu Baumit fasadu u jednoj od kategorija ili je čak toliko posebna da se može natjecati i za glavnu nagradu, kontaktiraj nas i pošalji nam je za sljedeći izbor Baumit Life Challenge 2024. godine.

Veselimo se tvom projektu!