Svaki kvadratni metar štedi troškove.
star_border

Svaki kvadratni metar štedi troškove.

Kada trošite manje energije, manje ćete za to platiti. I to svaki dan, godinu za godinom, kroz mnogo
desetljeća. Čak i na pitanje kada će se investicija u energetsku obnovu fasade isplatiti, je jednostavno odgovoriti: Troškovi se vraćaju u prosjeku u manje od 10 godina. S obzirom da su cijene energije volatilne i mogu brzo ponovno porasti, s izolacijom fasade ste na sigurnoj strani. Također, državni poticaji čine investiciju u izolaciju fasade vrlo privlačnom.

Investicija se isplati u manje od 10 godina

Kod tipične obnove stare obiteljske kuće sa starim sustavom grijanja, Baumitov sustav toplinske izolacije godišnje uštedi oko 2000 € energije (primjer kuće u Austriji). Naravno, prvo je potrebno nositi se s početnim troškovima, ali s odgovarajućim poticajima za energetsku obnovu, koje se nude u mnogim zemljama, dio investicije može biti pokriven. Kada će se investicija isplatiti? Prema današnjim cijenama energije, prognoza je manje od 10 godina. Ako cijene energije nastave rasti, isplata će biti još brža.

Kada će vam se isplatiti investicija?

Uz naš kalkulator brzo i jednostavno saznajte koje vas uštede na režijskim troškovima čekaju svake godine i u kojem vremenskom razdoblju će vam se investicija u novi toplinsko-izolacijski sustav isplatiti. 

Izolirana fasada - važna kako zimi tako i ljeti?

Da, jer sustav izolacije tvrtke Baumit ne samo da smanjuje troškove grijanja, već štiti kuću i od pretjerane topline tijekom ljetnih mjeseci. I razdoblja vrućina postaju duža.

Klima uređaji povećavaju potrošnju energije, dok izolacija fasade značajno smanjuje tu potrošnju.

Najbolja energija je ona koju uopće ne potrošite. Odluka za Baumitov toplinsko-izolacijski sustav štedi ne samo kućni budžet, već i okoliš te doprinosi postizanju klimatskih ciljeva.

Poticaji za energetsku obnovu

Javni zajmovi, fondovi i potpore dostupni su u mnogim zemljama. Vlade diljem svijeta ulažu puno novca kako bi podigle standarde starijih nekretnina na suvremeni energetski standard. To uključuje izolaciju vanjskih zidova, krovova i stropova, kao i zamjenu starih prozora energetski učinkovitima.

Proračun amortizacije s Baumit kalkulatorom uštede za energetsku obnovu i modernizaciju zgrade može vam pomoći u procjeni troškova koji vas očekuju. Kada govorimo o energetskoj obnovi trošak pretvaramo u uštedu jer smanjujemo potrošnju energije i popratne troškove, i djeluje dugoročno: Jednom stručno odrađena energetska obnova, dobro planirana i izvedena fasada uz pravilno održavanje, donosi dugoročne uštede energije tijekom više desetljeća.