Obnova od poda do stropa
star_border

Obnova od poda do stropa

Baumit se intenzivno bavi temom "zdravog stanovanja" već više od 20 godina. Kako se to odražava na proizvode?

Baumit se fokusira na proizvode koji su zdravi za stanovanje kako bi osigurao visoku razinu sigurnosti u stanovima. Većina asortimana je označena žigom eco-INSTITUT koji postavlja najstrože kriterije za certifikaciju.

Više sigurnosti za zdravlje i okoliš

Eco-INSTITUT iz Njemačke već više od 30 godina provodi neovisno ispitivanje proizvoda za zdravstvenu i ekološku neškodljivost, koristeći različite parametre testiranja.
Težište ispitivanja je na mjerenju emisija (ispuštanja) i onečišćenja koja bi mogla utjecati na kvalitetu zraka u prostoru prilikom korištenja ispitivanih proizvoda. Strogi kriteriji testiranja daleko nadilaze zakonske propise i namijenjeni su najvišim zahtjevima. U dva koraka ispitivanja, eco-INSTITUT utvrđuje ispunjavanje zahtjeva svakog proizvoda: prethodna ispitivanja utvrđuju ispunjavanje osnovnih uvjeta za certificiranje proizvoda, laboratorijska ispitivanja otkrivaju potencijalne opasnosti od emisija i onečišćenja.

Od poda do stropa

Svi proizvodi koji se koriste za izgradnju ili
obnovu zdravog doma prolaze kroz postupak
provjere zdravstvene ispravnosti. Jer čak i građevinski materijali koji su skriveni ispod
daljnjih premaza mogu negativno utjecati na kvalitetu zraka u prostoriji. Jednostavno nanošenje zdravstveno prihvatljive žbuke na
strop neće biti dovoljno..

Obnova je u trendu

Trend renovacije raste, jednim dijelom zbog
smanjenja gradnje novih objekata. S druge
strane, prepoznato je da obnovljene, a posebno energetski učinkovito obnovljene zgrade postižu značajno veće tržišne cijene. Također, demografske promjene utječu na to da se nekretnine sve više prilagođavaju starijim osobama. Baumit nudi prikladne zdrave proizvode za renovaciju.

Jednostavna revitalizacija fasade
Bilo da se radi o izolaciji fasade ili nadogradnji toplinsko-izolacijskog sustava ovako se u domu postiže ugodna mikroklima. Iskoristite i državne poticaje. Veliki broj Baumit proizvoda, posebno vapneni Klima proizvodi, certificirani su kao zdravi od strane eco-INSTITUT-a. Od zidova, podova, pa sve do stropa.

Povijesna obnova također ide u korist zdravog stanovanja
Baumit nudi sve što vam treba za to. Potrebne žbuke i mortove, kao i odgovarajuće savjetovanje. Ovdje također treba paziti na
zdrave proizvode koji reguliraju vlažnost zraka i jamče da u kuću ne prodiru štetne tvari. Baumit se posebno brine da proizvodi, koji se uglavnom koriste za vanjsku primjenu, budu provjereni i certificirani od strane eco-INSTITUTA.

Baumit strojne žbuke
Mineralne lagane i vapneno-cementne žbuke su dokazano certificirane za zdravo stanovanje. Pružaju zaštitu i istovremeno su paropropusne. Na taj način vlaga može izaći kroz sloj žbuke.
Sanova sanacijski sustavi
Budući da se sanacija ili renovacija izvode i u unutarnjim prostorima, ovdje je posebno važno da građevinski materijali ne sadrže štetne tvari. Sanova sanacijske žbuke (WTA) kao i mnogi Baumitovi multi-proizvodi su dokazano certificirane za zdravo stanovanje.
Klima vapnene žbuke
Klima proizvodi aktivno poboljšavaju kvalitetu zraka u sobi i sprječavaju da štetne tvari uđu u kuću.

KlimaColor unutarnja boja
Za unutarnje prostore, Baumit KlimaColor je idealna zbog svojih pozitivnih svojstava - njezina ekološka oznaka od strane eco-INSTITUT-a i Natureplus ekološki žig potvrđuju da je boja apsolutno sigurna i zdrava za stanovanje.

Skriveni, ali zdravi - Mortovi za zidanje
Kao i estrisi, oni su također proizvodi koji su zdravi za stanovanje i certificirani, ali nisu vidljivi jer se prekrivaju dodatnim slojevima. Za dosljedno zdravo stanovanje.

Zdravi i prirodni mortovi za lijepljenje kamenih obloga
Nekoliko godina prirodni kamen gotovo je isključivo korišten u vrtovima ili poslovnim zgradama. Tek se u posljednjih nekoliko godina počeo sve više koristiti u privatnom stanovanju za uređenje interijera. Dobar razlog da se provjeri i certificira pouzdani prirodni mort za lijepljenje kamena.