Kreativnost na vrhuncu uz Baumit Efektne Premaze
star_border

Kreativnost na vrhuncu uz Baumit Efektne Premaze

 • Funkcionalni učinak ponovnog sušenja (Drypor)
 • Neograničene mogućnosti dizajna
 • Unaprijeđena svojstva ugradnje

Okolina utječe na fasadu, a svaka fasada utječe na okolinu. Koju poruku želimo poslati našoj okolini? Kada tražite pravu nijansu i teksturu za vašu žbuku, pogledajte oko sebe i potražite nadahnuće. Odaberite tonove koji će prirodno pristajati vašoj fasadi i uskladiti se s okolinom.

Želite li se istaknuti? Ostvarite to dodatnim bojama ili teksturom vaše žbuke. Pustite mašti na volju s kreativnim teksturama Baumit CreativTop.


Uzmite već izvrstan proizvod i učinite ga još boljim! To smo učinili mi s našim dobro
poznatim Baumit CreativTop-om. Zbog nove recepture ne samo da je jednostavnije što
se tiče njegovih svojstava ugradnje, već je i opremljen jedinstvenim Baumit efektom
suhe površine. Ovaj efekt jamči suhu površinu po magli pa čak i po kišnom vremenu.

Kreativna i prilagodljiva CreativTop žbuka 

Dekoratívna omietka

Dekorativno-završna žbuka Baumit CreativTop je završna žbuka za sve namjene s izuzetno jednostavnom primjenom, ručno ili strojno. Zahvaljujući ovoj značajci može se koristiti kao dekorativno-završna žbuka na toplinskoj izolaciji, ali i na starim i novim mineralnim žbukama i estrisima, na betonskim i obnavljanim žbukama. Ova se žbuka isporučuje u 6 različitih tekstura koje se mogu međusobno kombinirati.

Regionalna raznolikost

U južnoj i istočnoj Europi glatke su fasade oduvijek bile standard. Razlog je tome što se na tim područjima uglavnom radi sa žbukama, dok se cement više koristi na sjeveru i zapadu.

Tako je Baumit na tržište plasirao tri proizvoda koji na sjajan način stvaraju završni sloj za glatku fasadu: CreativTop Vario, CreativTop Pearl i CreativTop Silk.

Glatke fasade na ETICS sustavima
Naravno da možete postaviti glatku fasadu
na ETICS sustav. Da bi se postigla savršeno
glatka površina potrebno vam je malo talenta
i znanja.

StarContact ili StarContact White kao nosivi
sloj ugrađuje se CreativTop Vario u debljini
zrna 1,5mm. Nakon sušenja nanosi se
CreativTop Pearl, ili CreativTop Silk, ovisno
o željenoj glatkoći fasadne površine. Za
detaljnije informacije kontaktirati Baumitovu
tehničku službu

Možete birati između dva različita pristupa s dva različita proizvoda:

Opcija 1 uz CreativTop Pearl
Opcija 2 uz CreativTop Silk

Baumit CreativTop Pearl predstavlja bržu opciju. Ovaj se proizvod nanosi na podložni sloj žbuke i jednostavno se razvlači u tanki
sloj. Dobiva se fina fasada s perlastom teksturom.

Baumit CreativTop Silk: Silk je druga opcija kad vam je potrebno malo više tehničke vještine, a proces obuhvaća više koraka.

Nakon nanošenja proizvoda Vario kao donjeg sloja žbuke, morate dodati dva sloja proizvoda CreativTop Silk. Površinu možete dodatno urediti brušenjem. Vaš će rad rezultirati predivno sjajnom i glatkom fasadom.

Za kreativan dizajn boja preporučamo:
Baumit StarColor ili Baumit Metallic, Glitter ili Lasur.

Pravilno nanošenje
Prije nego što se počne s radovima potrebno je pripremiti podlogu. Za prvi se sloj nanosi Baumit CreativTop Vario kako bi se dobila ravna baza. Kad se potpuno osuši, nanosi se jedan sloj odabranog završnog sloja i to pomoću proizvoda Baumit CreativTop Pearl ili Baumit CreativTop Silk.

Jedinstveni izgled

Kombinacija žbuke CreativTop s opcijama oblikovanja i ukrasnim bojama donosi doživljaj fasada koji do sada nismo mogli ni naslutiti. Metalna boja Baumit Metallic, glazura Baumit Lasur ili prozirna svjetlucava boja Baumit Glitter. Jednostavna primjena, dobra cijena i učinkoviti rezultati zajamčeni! 

Baumit Lasur

Fasada povijesne građevine može se oblikovati koristeći suvremene tehnike gradnje, zadržavajući pritom izgled starinskih vremena.

Kad je potrebno ostvariti stilski efekt, Baumit Lasur pravi je izbor. Lasur je transparentni premaz za postizanje posebnog efekta na fasadama. Zahvaljujući mat formuli Baumit Lasur je posebno prikladan za obnavljanje starih površina u odgovarajućem stilu, kao i za izvođenje skladnih fasada na novogradnjama. Možete ga koristiti i za stvaranje autentično mediteranskog ugođaja.


Nanošenje

Ovisno o projektantskim specifikacijama, na površinu se prije nanošenja proizvoda Baumit Lasur mora nanijeti sloj boje, žbuke ili mase za izravnavanje. Zatim se, ovisno specifikacijama, nanosi jedan do tri sloja

Baumit Lasur. Obrada se ovisno o lazurnoj tehnici obavlja prikladnim alatima poput soboslikarskih četki, plosnatih četki za veće površine, kista s tupim vrhom, prirodne spužve ili krpe.


Prikladne podloge


 • Dekorativni vapneni cement i cementne žbuke
 • Beton i druge mineralne podloge
 • Mineralne i silikatne boje i žbuke s dobrom prionjivošću
 • Disperzijske boje i žbuke s dobrom prionjivošću
 • Silikonske boje i žbuke s dobrom prionjivošću

Baumit Metallic

Moderne fasade trebale bi privlačiti pažnju što se može postići s Baumit Metalic premazom. Dodatna prednost je visoka razina vodoodbojnosti. Zahvaljujući visokom udjelu metalnih pigmenata Baumit Metalic pruža vrlo realan metalik izgled.

Baumit Metalic se nanosi valjkom od janjeće kože ili se strojno raspršuje.Vaša će fasada biti vrlo ugodna oku bez obzira na to jeli izvedena glatko ili strukturirano


Nanošenje

Najprije treba nanijeti Baumit Color ili Top za bolji učinak.Nakon odgovarajućeg vremena sušenja, nanesite Baumit Metalic u dva sloja odgovarajućim valjkom ili airless špricanjem.)


Prikladne podloge

 • Vapneno cementne i cementne žbuke
 • Mineralne i silikatne boje i žbuke s dobrom prionjivošću
 • Disperzijske boje i žbuke s dobrom prionjivošću
 • Silikonske boje i žbuke s dobrom prionjivošću

Baumit Glitter

Prekrasna se arhitektonska djela ne smiju skrivati. Ako želite dati fasadi svoje kuće posebnu notu, odaberite Baumit Glitter. Fasada dobiva diskretni svjetlucavi efekt odišući elegancijom, bez pretjerane razmetljivosti.

Baumit Glitter omogućuje specijalne efekte na fasadi s 4 upečatljive moderne boje i svjetlucajućim efektom koji otvara nove dimenzije na području dizajniranja fasada i omogućuju izražavanje kreativnosti, jedinstvenosti i mašte.Nanošenje
Baumit Glitter nanosi se mehanički pomoću odgovarajućeg raspršivača (npr. pomoću pištolja s mlaznicom od 4 mm). Prilikom mehaničkog nanošenja potrebno je voditi računa da se održava ista brzina nanošenja i ista udaljenost između raspršivača i površine. Baumit Glitter spreman je za korištenje bez potrebe za dodavanjem vode.

Prikladne podloge


 • Vapneno cementne i cementne žbuke
 • Mineralne i silikatne boje i žbuke s dobrom prionjivošću
 • Disperzijske boje i žbuke s dobrom prionjivošću
 • Silikonske boje i žbuke s dobrom prionjivošću