Kako odabrati pravu žbuku za vašu fasadu?
star_border

Fasadna žbuka ili fasadna boja?

Fasadna žbuka i fasadna boja pojmovi su koje često međusobno miješamo.

Fasadne žbuke su tanko uslojene žbuke, s nepromjenjivom punom veličinom zrna u odabranom tonu iz ton karte. Na površinu se nanose gleterom ili zidarskom žlicom prema veličini zrna. Nanose se na već postojeći armaturni sloj na toplinskoj izolaciji ili na zrelu vanjsku vapneno-cementnu žbuku.
Fasadne boje su premazi proizvedeni u određenom tonu prema ton karti. Nanose se valjkom ili prskanjem. Najčešće se rabe kod obnove fasada kao novi premaz koji se nanosi na glatku vanjsku žbuku ili renovacijski mort.

Fasádna omietka
Fasádna farba

Prvoklasne fasade

Odaberite fasadu koja odgovara vašim zahtjevima. Prvoklasne fasadne žbuke i boje za postizanje najviše kvalitete. Od sposobnosti samočišćenja i otpornosti na alge do fizikalnih načela ili silikonske žbuke nove generacije s funkcionalnim punilom , pa sve do intenzivnih boja uz korištenje hladnih pigmenata.

Samočisteći Baumit Nanopor

Fasadna žbuka i boja, iznimno otporna na onečišćenje i pojavu algi. Provjereno iskustvom od 2007. godine. Zahvaljujući mikroskopski glatkoj površini i prirodnim silama, fasada ostaje dugotrajno čista.

Visokootporni Baumit Star

Prémiová silikónová fasáda

Silikonska fasadna žbuka i boja nove generacije. Spoj visokokvalitetnog silikonskog veziva i funkcionalnog punila osigurava ne samo izvrsnu primjenu, već i visoku kvalitetu zaštite fasade.

Intenzivne boje s Baumit Pura

Intenzívne odtiene

Duboke i intenzivne nijanse na toplinski izoliranim fasadama stalni su izazov. Fasadne žbuke i boje Pura sadrže posebne hladne pigmente, a ističu se visokom postojanošću boja. Za ispravnu izradu tamnih fasada. 

Više o ovoj temi

Farebné odtiene Baumit
Tonovi boja

Tonovi Često se dvoumimo oko odabira prave boje za kuću. Posjetite naš ured u Zagrebu, tražite, birajte, kombinirajte i odaberite boje koje odgovaraju ...

Više
Fasádne štúdio
Uzorci boja

Fasadni studio Žbuke u boji na stvarnim uzorcima. Usporedite ih na sličnom zidu ili na dnevnoj svjetlosti. Provjerite boju iz različitih perspektiva.

Za profesionalce

Ako pri donošenju odluka naglasak stavljate ne samo na funkcionalnost i estetiku, već i na cijenu, odaberite raspon fasadnih žbuka i boja za profesionalce. Širok asortiman za svaku namjenu, novogradnju ili obnovu u normalnim uvjetima. Na raspolaganju su silikonske, silikatne i akrilne fasadne žbuke i boje.

Dekorativne fasade

Kombinacija završno-dekorativne žbuke Baumit CreativTop i impresivnih boja kao što su Lasur, Metallic i Glitter donosi neograničenu raznolikost teksturi vaše fasade. Budite kreativni i dopustite vašoj žbuci bilo koju teksturu. Grubo zaravnata, strukturirana, s izgledom betona ili malih opeka, ili pak savršeno glatka i obojena ... mašta nema granica.