Osvježite svoje zidove odličnim Baumit bojama i neobičnim tehnikama
star_border

Osvježite svoje zidove odličnim Baumit bojama i neobičnim tehnikama

Jednostavno, kreativno, inspirativno...

Nema više dosadne monotonije! U nevjerojatno velikom izboru boja, naši premazi su vaše jamstvo za uspjeh kreativnih tehnika oslikavanja vaših zidova. Ovdje vam pokazujemo četiri najpopularnije tehnike. Nema ograničenja vašoj kreativnosti, tako će se turobni jednoliki zidovi pretvoriti u jedinstveno umjetničko djelo i to pomoću samo odlične Baumit Divina zidne boje i nekolicine jednostavnih alata.

Bilo da se radi o harmoničnom prelijevanju boja, snažnim naglascima ili upečatljivom oslikavanju - vaš će zid u svakom slučaju dobiti neodoljiv izgled. Zgrade u kojima žive ljudi oduvijek su bile ukrašene najrazličitijim tehnikama. Profitirajte i vi s našim bojama i tehnikama jer zajamčeno dobivate osvježen i udoban prostor. Baumit boje pružaju sve potrebno za umjetničke projekte s velikim izborom nijansi. A s odabirom nijansi boja Baumit Life®, nijedna želja neće ostati neostvarena.

Nijansiranje lazurom

Nijansiranjem pomoću lazure nastaju takozvane oblačne površine. Ovisno o dizajnu i boji, mogu se pojaviti prelijevanja boja ili tipično opuštajuće, živahne površine koje su poznate iz mediteranskih krajeva. Izmjena između površina premazanih lazurom i polupokrivenih površina ovisi o alatu. Ovdje se mogu koristiti prirodne spužve, četke ili tanke molerske četke. Nijansiranje lazurom daje odičan evekt na kreativnim, ali i uobičajenim završnim žbukama.

Nijansiranje spužvom

Tehnika nijansiranja spužvom vrlo je stara zanatska tehnika koja već nekoliko godina proživljava svoju renesansu. Vrlo je slična tehnici namotavanja tkanine po tome što ostavlja strukturu sličnu borama. Alati za to su različiti, lijepi rezultati postižu se unaprijed oblikovanim i vezanim tkaninama. Na međusobno usklađenom, malom području također se može raditi četkama i spužvicama. Tehnika nanošenja više boja u dva ili više radnih koraka  stvara višedimenzionalne, iridescentne efekte. Tehnika strukturiranja spužvom također se može koristiti na strukturiranim površinama.

Nijansiranje tkaninom

Ova klasična tehnika vuče podrijetlo od alternative tapetama i često se koristila na zidovima visokokvalitetnih dnevnih soba i stubišta na prijelazu 20-og stoljeća. Danas se za to koristite materijal koji ne ostavlja dlačice, kao što je npr. plahta koja se frče i valja po zidu. Učinak ovisi o osnovnom tonu zida i boji tehnike frkanja. Prikaz je najupečatljiviji na glatkim zidnim površinama. Moguća je upotreba na unutarnjim i vanjskim te na malim i velikim površinama.

Nijansiranje šablonama

Uz pomoć šablona na zidu se mogu dočarati razni uzorci. Te se šablone osobito često koriste kao obrubi. Djeluju razigrano ili oponašaju geometrijske oblike te se mogu primijeniti u jednoj ili više boja. Ovom tehnikom dizajniranja koja je jednostavna za izvedbu, prostori dobivaju dodatnu čar. Postoje gotove šablone, a mogu se također izrađivati ​​prema individualnim idejama.

Bezvremenska kreativnost za vaša 4 zida

Pronađite inspirativne ideje za ukrašavanje vaše fasade, ali i unutarnjih zidnih površina.