Baumacol sustavi polaganja keramike
star_border

Baumit Baumacol - sustav za lijepljenje fasadnih i keramičkih obloga 

Osnova za oblaganje

Postavljanje zidnih i podnih obloga visoke kvalitete uvjetovano je čvrstom, nosivom, suhom, čistom i dovoljno ravnom površinom, kao što su npr. beton, porobeton, suhe žbuke itd. 

Lepenie obkladov a dlažby

Postavljanje pločica

Veće neravnine na podu valja unaprijed izravnati. Na primjer samorazlijevnim izravnavajućim estrihom Baumit Nivello. Ako se mora postići nagib, može se rabiti zakrivljeni beton Baumit FlexBeton.

Fasadne obloge 

Neravni zidovi mogu se izravnati restauracijskim žbukom Baumit VivaRenova. Veći žljebovi i pukotine mogu se ispuniti brzovežućim materijalom Baumit SpeedFix.

Predpremazi

Visokoupojne podloge mogu znatno smanjiti prionjivost mortova za lijepljenje. Prikladni vezivni premaz će stvoriti dovoljno grubu površinu i omogućiti ravnomjerno upijanje vlažnosti vezivnog morta u površinu, zahvaljujući čemu će mort postići optimalno prianjanje.
Upotrijebite temeljni premaz Baumit Grund za upojne podloge baze odnosno Baumit SuperGrund za nepojne podloge. 

Hidroizolacija – vlaga nema nikakve šanse

Podovi i zidovi izloženi izravnom prskanju vode u vlažnim prostorima (npr. kupaonice, tuš kabine, bazeni) moraju biti dovoljno izolirani. Izolacijska masa Baumit Baumacol Protect namijenjena je izolaciji terasa, balkona i vanjskih površina, kao i tuševa i kupaonica. Izolacijski premaz Baumit Baumacol Proof je namijenjen je hidroizolaciji unutarnjih prostora.
Hidroizolacija završava fleksibilnim brtvenim trakama za savršeno brtvljenje rubova i kutova, kao i elementima za fleksibilno brtvljenje otvora i prodora.

Lepidlá na obklady a dlažby

Ljepila - pronađite pravo rješenje

Visokokvalitetno keramičko popločavanje zidova u raznim bojama, uzorcima i materijalima neće ograničiti vašu kreativnost. Međutim, važno je odabrati ispravnu vrstu ljepila za dugotrajnu stabilnost i ljepotu.

U ponudi Baumit Baumacola možete pronaći odgovarajuću vrstu ljepila za svaku namjenu - od standardnog ljepila Baumit Baumacol Basic, visoko fleksibilnog ljepila Baumit Baumacol FlexTop do ljepila posebno pogodnoga za lijepljenje mramora, Baumit Baumacol FlexMarmor.

Fugiranje – završni sloj u trendy bojama

Škárovanie obkladu

Fugiranje ima posebno važnu ulogu kod fasadnih obloga. Spaja pojedinačne dijelove fasade, osigurava zaštitu fasade od vlage, te doprinosi stvaranju cjelokupnog estetskog dojma uratka.
Baumit Baumacol PremiumFuge nudi 24 tona boja. Materijal za fugiranje je fleksibilan, vodoodbojan, otporan na plijesni i prljavštinu. Optimalni dodatak masi za fugiranje je trajno elastična silikonska masa Baumit Baumacol Silikon, koji dolazi u 24 različita tona kao i u prozirnoj varijanti.