Suvremena tehnologija susreće tradicionalni materijal
star_border

Suvremena tehnologija susreće tradicionalni materijal

Zrakonepropusne konstrukcije imaju prednosti i nedostatke. Kako bi se spriječili skupi gubici energije, u toplinskoj izolaciji i nepropusnosti vanjskih zidova i prozora u zadnjih 10 godina postignut je ogroman napredak. Međutim, konstrukcije koje postaju sve nepropusnije za zrak zadržavaju ne samo toplinu već i štetna onečišćenja. 

  • Regulira unutarnju klimu
  • Prirodno
  • Bez štetnih tvari, sprječava nastanak plijesni

Izmjena zraka

Izmjena unutarnjeg i vanjskog zraka (brze izmjene zraka) sada je često deset puta niža nego u starim zgradama. Suvremene hermetički zatvorene zgrade sada imaju mnogo veće zahtjeve na građevinske materijale nego prije. Intenzivno prozračivanje ili kontrolirani kućni ventilacijski sustav trebali bi zadržati koncentraciju štetnih tvari na niskoj razini. Međutim, najsigurnija opcija jest uopće ne dopustiti ulazak štetnih tvari u zgradu. 

Klima proizvodi nadahnuti prirodom

Kao ljuske jajeta, i proizvodi Baumit Klima sadrže vapno. Ljuske jajeta pružaju zaštitu za pilića, djeluju kao klimatska komora a mogu se koristiti i kao hrana. Previše vlage u zraku povećava rizik od plijesni.

Vapno ima preventivni učinak

Kada se radi o opasnostima za zdravlje u vlastitom domu, najviše se bojimo plijesni i gljivica. Vapno je lužnato. To prirodno sprječava nastanak plijesni. Kada gradite ili obnavljate svoj dom, imate mogućnost odabrati koliko zdravo ćete živjeti. Stvorite utočište koje vam daje snagu i vitalnost. Baumit već dugi niz godina svojim proizvodima stvara sustavna rješenja za zdrav život, prihvatljiva za okoliš, primjerice pomoću proizvoda Baumit Klima. Brinemo se da u budućnosti udišete zdraviji zrak.