Jeste li ikada razmišljali o važnosti sporednih komponenti ETICS sustava?
star_border

Jeste li ikada razmišljali o važnosti sporednih komponenti ETICS sustava?

Toplinsko-izolacijski sustav dolazi u dodir s raznim drugim komponentama i materijalima: prozori od drva, plastike ili aluminija, presvlake koje se trebaju ugraditi u podlogu, krovne nadstrešnice od drva i još mnogo toga. Sve ove veze moraju biti zaštićene od mnogih pritisaka i naprezanja, na primjer, od kiše, insekata ili pomaka podloge.

Dobro osmišljen i dobro izoliran
Kako bi se pripremili za sve detalje tijekom montaže, rad treba planirati što točnije prije početka. Treba unaprijed provjeriti koja područja zgrade zahtijevaju posebne profile kako bi se osigurala optimalna zaštita od vanjskih utjecaja i toplinskih mostova. Toplinski mostovi se mogu izbjeći ako se spojevi na kritičnim točkama izvode pomoću odgovarajućih proizvoda. Čvrsti i sigurni spojevi osiguravaju optimalnu izolaciju i štite od kiše, sunca i insekata.

"Vrag leži u detaljima"

... jer funkcionalnost svakog sustava leži u pažljivom izvođenju spojeva.

Kako bi vam što je više moguće olakšali izvođenje detalja unutar naših Baumit toplinsko-izolacijskih sustava, u našoj ćete ponudi pronaći niz rješenja i proizvoda koji se mogu lako i sigurno implementirati u naše ETICS sustave.

Od spojeva u sustavu, otvora na zgradama pa sve do montažnih elemenata za montažu malih do velikih opterećenja na toplinsko-izolacijskim sustavima, niže u tekstu pronaći ćete odgovarajući pribor za gotovo svaki spoj i detalje.

1. Baumit PVC profil za podnožje s okapom i mrežicom

Baumit PVC profil za podnožje s okapom i mrežicom (za toplinsku izolaciju podnožja) pruža rješenje bez toplinskih mostova za sve vrsta podnožja i izolacijskih materijala, bilo kao donji dio fasade ili za oblikovanje uvučenog podnožja. Baumit PVC profil za podnožje s okapom i mrežicom (profil za postavljanje toplinske izolacije podnožja) koristi se kao dodatak za sve debljine izolacije.

2. Baumit Priključni profil na prozore i vrata Basic

Profil za savršenu izvedbu priključka ETICS sustava na prozore i dovratnike. Dugotrajno rješenje bez nastanka pukotine na ovom spoju. Kod izvedbe ETICS sustava iznimnio je važno kvalitetno izvesti priključke te osigurati vodonepropusnost. O ovome, naoko ne važnom detalju, bitno ovisi dugotrajnost ETICSa u primjeni. Kvalitetno izvedeni priključci osiguravaju dugi životni vijek jednog ETICS sustava. Štiti od kiše i lako može anulirati gibanja u svim smjerovima. Odvojena konstrukcija pogodna je za sve izolacijske materijale i debljine, kao i većinu prozorskih konstrukcija.

3. Baumit Okapni profil

Plastični profil s mrežicom i okapom za izvedbu ravnog i korektnog okapa na istaknutim dijelovima fasade, balkonima, vratima, roletnim kutijama itd. Širina mrežice 2x12,5 cm.

4. Baumit PVC kutni profil s mrežicom

Rubovi - kuće nemaju nužno prave kutove. Ugaoni, plastični profil sa mrežicom za ojačanje i točnu izvedbu uglova. Ovaj profil je nužan u izvedbi ETICS sustava, ojačava kuteve i štiti od vode i mehaničkih utjecaja. Prikladan je za precizne kutove koji nisu pod pravim kutom, kao što su tupi kutovi na erkerima itd. Nema više prljavog podgleda: podgledi i nadvoji iznad prozora mogu se izvesti upravo sa Baumit PVC kutnim profilom s mrežicom. Ne postoje ružni tragovi curenja, jer kapljice vode padaju s prednjeg ruba. Plastični nos koji se može ožbukati pruža izvrsno rješenje.

5. Baumit Plastični profil s mrežicom za izvedbu okomitih spojeva

Plastični profil sa integriranom staklenim mrežicom za izvedbu vertikalnih spojeva i anuliranje gibljivosti. Maksimalna širina fuge može biti 10 mm, npr. spoj dva građevinska dijela kod nadogradnje, spoj na garažu itd. Širina mrežice 2x12,5 cm. Baumit Plastični profil s mrežicom za izvedbu vertikalnih spojeva koristi se u promjenama, proširenjima ili između strukturnih
komponenti s različitim konstrukcijama, kada spojevi idu vertikalno. Nabori su sada stvar prošlosti: horizontalni spojevi sada se mogu formirati bez udubljenja na fasadi pomoću Baumit
Plastični profil s mrežicom za izvedbu horizontalnih spojeva. Neprimjetni spoj apsorbira kretanje između različitih komponenti. Traka za brtvljenje, koja se primjenjuje bez ikakvih spojeva,
osigurava spoj da izdrži jaku kišu.

6. Baumit MontageMeter

Montažni elementi – pametna ugradnja. Baumitov montažni element MontageMeter koristi se za pričvršćivanje elemenata poput poštanskih sandučića ili svjetiljaka. Tijekom ugradnje ETICS-a, on se učvršćuje prije nanošenja ojačanog temeljnog premaza. Na kraju valja pritegnuti vijke Baumitovog MontageMetera. Opterećenje se prenosi preko ETICS-a, bez toplinskih mostova.

7. Baumit Plastični ventilacijski profil krova

Krov – zabranjen ulaz malim životinjama. Baumitov Plastični ventilacijski profil krova koristi se za pravilno zatvaranje krajeva elemenata ETICS-a u krovnim konstrukcijama sa stražnjom ventilacijom, kao što su hladni krovovi. Spojni rub olakšava postavljanje, a ventilacijski otvori omogućuju strujanje zraka i sprječavaju ulazak malih životinja.