Sanacijske žbuke za interijere
star_border

Sanacijske žbuke za interijer

  • Za ziđe oštećeno vlagom i soli
  • Za sve vrste povijesnih građevina
  • Trajna zaštita koja traje desetljećima

Zidovi zahvaćeni naslagama vlage i soli na površini nisu samo vizualni problem, već sa sobom donose niz ozbiljnijih problema. To može dovesti do oštećenja unutarnjih premaza, žbuke i cigle. Kada se obnavlja zgrada oštećena vlagom, moguće je osigurati trajno suh okoliš samo stručnom primjenom složenih mjera obnove koje bi se trebale provoditi u sljedećim osnovnim fazama:

  • Primarne mjere obnove - uklanjanje uzroka vlage, t.j. ograničavanje prijenosa vlage npr. na nadzemne dijelove zida (obrezivanje, ubrizgavanje kemikalija, itd.).

  • Sekundarne mjere obnove - obrada zidova zahvaćenih solju i obnova žbuke - primjena sustava za obnovu Baumit Sanova i odgovarajuća završna obrada.

Sanácie

Baumit Sanova sanacijski sustavi

Sanacijske žbuke poznate su po visokoj poroznosti i paropropusnosti, kao i zbog niske upojnosti i otpornosti na prodiranje soli. Porozna struktura žbuke omogućuje zadržavanje soli u strukturi žbuke, što omogućuje površini žbuke da ostane suha bez naslaga soli. Sanacijski sustavi žbuke stvaraju ugodne uvjete za prirodno sušenje zida.

Baumit Sanova sanacijski sustavi

Za ziđe s visokim opterećenjem vlagom i solima

Optimalno uravnotežen sustav s osnovnim premazom izrađenim od trassa i hidrauličnog vapna, prikladan svugdje gdje je potrebna upotreba sustava za žbukanje bez cementa. Testirano i nadzirano prema WTA smjernicama.
Dodatak: Ovo je sustav gdje se nanosi samo jedan sloj žbuke. Ako više volite fini izgled (veličina zrna 1 mm), više nema potrebe za nanošenjem Stucco žbuke. Žbuka se može strojno primijeniti na većim zgradama. Debljina žbuke ovisi o raznim parametrima (unutarnja, vanjska) i razini utjecaja vlage i soli na ziđe.

Sanačné omietky

Baumit Sanova L sanacijski sustav


Za unutarnje i vanjske zidove s umjerenim do malim udjelom vlage i soli. Idealno rješenje za investitore s ekološkom osjetljivošću: Obrada vlage i poboljšanje karakteristika toplinske izolacije, sve u jednom.

Baumit Sanova S sanacijski sustav


Za ziđe s malim udjelom vlage i soli. Cementna žbuka velike čvrstoće. Prikladno gdje god je potrebna dugotrajna zaštita za izložene dijelove zidova u interijerima i eksterijerima, podrume, postolje i još mnogo toga.

Unutarnja zidna boja

Paropropusna, mineralna fasadna boja, spremna za uporabu, na bazi vodenog stakla za zaštitu i oblikovanje fasadnih površina na starim i novim mineralnim žbukama i masama za zaglađivanje. Posebno prikladna za zaštitu spomenika i prilikom renoviranja, za vanjsku i unutarnju primjenu. Primjena s Baumit SanovaPrimer-om prema tehničkom listu proizvoda. Dostupno u nježnim nijansama prema ton karti  Baumit Life (nijanse koje završavaju brojevima 7 - 9).


Unutarnja zidna boja

Za pravilno funkcioniranje žbuka za obnovu i očuvanje njihove prirodne paropropusnosti važno je odabrati i odgovarajući unutarnji premaz. Preporučujemo upotrebu Baumit KlimaColor visokopropusne vodonepropusne i paropropusne boje, bez konzervansa, otapala ili mirisa. Doprinosi poboljšanoj klimi u unutrašnjosti. Dostupno u nježnim nijansama prema ton karti  Baumit Life (nijanse koje završavaju brojevima 7 - 9).


Baumit Sanova L

Sanacijska žbuka s toplinskim svojstvima

Baumit Sanova S

Sanacijska žbuka

Baumit SanovaPor

Sanova S sustav

Baumit SanovaPre

Žbuke za saniranje/renoviranje

Baumit SanovaFine

Žbuke za saniranje/renoviranje

SanovaUni

Sanacijska žbuka

Baumit Sanova MonoTrass

Sanacijska žbuka s dodatkom trasa

Baumit SanovaPrimer

Ostali proizvodi za saniranje

Baumit SanovaColor

Mineralna fasadna boja