Zašto izolirati svoju kuću?
star_border

Zašto izolirati svoju kuću

Ugodno življenje i zdrava klima - to su osobine koje od obične kuće čine dom i među četiri zida donose osjećaj udobnosti i sigurnosti. Ovdje važnu ulogu igra toplinska izolacija. S toplinskom izolacijom, kod kuće ste uvijek u dobrim rukama.

Savršena zaštita

Toplinska izolacija Baumit djeluje kao savršena zaštita nosivih konstrukcija prostora za stanovanje. Zidovi su zaštićeni od vremenskih utjecaja, pojave plijesni na unutarnjim zidnim površinama; vanjski premaz je bez toplinskih mostova, pukotina i oštećenja.

Prednosti toplinske izolacije. Donesite pravu odluku!

Príjemné teplo v zime
Toplo zimi

Izolacija štiti vašu kuću i zadržava toplinu tamo gdje je to potrebno. Istovremeno, masivni unutarnji zidovi nakupljaju toplinu i zatim ju zrače natrag.

More
Príjemný chládok v lete
Hladno ljeti

Toplinska izolacija ljeti djeluje kao štit za vaš dom - sprječava pregrijavanje zidova, čineći unutarnji zrak ugodno svježim.

More
Tri pravila za zdravi dom

Tri su glavne odluke koje valja donijeti ako želite izgraditi zdravi dom.

Više
Hrúbka izolantu na zateplenie
Koliko izolacije trebate?

Pomoću našeg kalkulatora saznajte debljinu izolacije koja vam je potrebna za zidove kako biste ispunili standardne zahtjeve.

Više

Financijske uštede

Úspora energií pri zateplení

Toplinska izolacija na dva načina. Tijekom hladnih mjeseci, uklanjanjem toplinskih gubitaka smanjuju se troškovi grijanja, a tijekom vrućih mjeseci potreba hlađenja svedena je na najmanju mjeru. Toplinskom izolacijom vašeg doma štedite više od 50% troškova za energiju.
Racionalno odabran nosivi zid u kombinaciji s pravilno projektiranim sustavom toplinske izolacije donosi investitoru značajne uštede troškova realizacije, sigurnije žbukanje interijera bez posebnih zahtjeva za sustav žbukanja i sigurnu izvedbu detalja.

Učinkovita i odgovorna gradnja

Toplinsku zaštitu unutarnjih prostora u slučaju sustava "nosivi zid + toplinska izolacija" možete postići smanjenjem ukupne debljine vanjske konstrukcije; to u praksi na oko 200 m² izgrađene površine donosi i do 4 m² dodatne korisne površine. Korisnik će biti zadovoljan povećanjem korisne površine za stanovanje, a investitor zbog veće učinkovitosti ulaganja, osobito u gradovima u kojima je građevinsko zemljište skupo.
Baumitovi sustavi toplinske izolacije ne samo da štede energiju već i učinkovito pridonose zaštiti okoliša. Zahvaljujući smanjenoj potrošnji energije i ljeti i zimi, emisije CO2 padaju za više od 50%. Na taj način, toplinska izolacija omogućuje odgovorni pristup vlastitom stanovanju danas, kao i životu naše djece u budućnosti.