Beton All In - Brzo i jednostavno betoniranje
star_border

Beton All In - Brzo i jednostavno betoniranje

Nova tehnologija betoniranja bez otpada uz Baumit All In Beton!

S lijepim vremenom, svi planirani vanjski radovi oko naših domova dolaze u prvi plan. Osim, estetskog dijela potrebno je pobrinuti se i za same osnove. Različiti popravci poput popunjavanja pukotina betonskih podloga, temelja i betonskih ograda te obnova površina okućnice, samo su neki od mnogih gdje se suhi beton predstavlja kao savršeno rješenje. Suhi beton koristi se za popravke na mjestima gdje će beton doći u dodir s tlom. S obzirom na to da sakuplja vodu za vezanje djelomično iz zemlje koristi se u raznim vrstama temelja. Baumit predstavlja novost u svijetu betona, All In Beton pakiran u samootapajuću vreću koja omogućuje ugodniji i lakši rad bez otpada.

Korak u budućnost koncepta održivosti

Baumit All In Beton vreća koja se samostalno otapa, odnosno, nije ju potrebno ukloniti i time postaje dio betonske mase tijekom procesa miješanja. Ugradnja betona odvija se bez dodatnog otpada uz minimalnu količinu prašine, brzo i jednostavno.

Osim praktičnog i ekološki osviještenog pakiranja, karakteristike All In Betona ojačanog prirodnim vlaknima su postojane i stabilne. Inovativno pakiranje pogodno za amatere te za široku primjenu kako u eksterijeru tako i u unutrašnjosti doma. Otporan je na mraz i mehaničke utjecaje, a ukoliko se ambalaža greškom ukloni All In Beton također se može ugrađivati kao i obični suhi beton. 

Betoniranje nikada nije bilo ovako lako!

Prije početka samih radova potrebno je provjeriti podlogu, njezinu čvrstoću i moguće neravnine. Ovisno o željenoj konzistenciji dodaje se različita količina vode pri ugradnji, no u prosjeku količina varira od 3 do 4 litre vode po vreći.

Prilikom izrade same smjese postoje tri načina, korištenjem miješalice na slobodan pad, električnog ručnog mješača i ručnim miješanjem. Korištenjem miješalice na slobodan pad, u bubanj je potrebno prvo uliti dio potrebne vode zatim dodati vreću te prije pokretanja miješalice, vreću prekriti ostatkom vode. Preporučljivo vrijeme miješanja je 4 minute

U slučaju 1-3 vreće, količina potrebne vode se podijeli na način da se prvo dio ukupno potrebne vode ulije u miješalicu i zatim dodaje prva vreća. Nakon toga se dodaje drugi dio vode i slijedeća vreća te treći dio vode i posljednja vreća. Isti je postupak pri korištenju električnog ručnog mješača i kada miješanje izvodimo ručno. Poželjno je pomoću prikladnog alata kao što je zidarska žlica izlomiti ambalažu i započeti postupak miješanja. Naravno, svi radovi betoniranja mogu se izvesti i ukoliko se vreća All In Betona greškom ukloni. Izliveni svježi beton mora se pažljivo zbiti prema svojoj konzistenciji po cijelom volumenu kako bi se uklonio višak zraka i kako bi podloga bila
savršeno ravna.