Baumit FixBeton
star_border

Baumit FixBeton

Brzo betoniranje za amatere i profesionalce!

Svijet kao da se sve vrti sve brže i imamo sve manje vremena za obitelj i jednostavne stvari koje čine život. Tražimo načine kako život učiniti jednostavnijim i imati više vremena za obitelj, hobije i odmor. Tko bi mogao i pomisliti da je beton ono što će nam pomoći?

  • Brzo stvrdnjavajući beton
  • Za gradnju stupova, ljuljački i malih temelja 
  • Primjena i bez miješanja

Kada koristiti ovaj beton?

Rýchle betónovanie

Brzo stvrdnjavajuće betonske mješavine C16 / 20 za brzu montažu i sidrenje malih arhitektonskih elemenata koji nisu namijenjeni znatnim opterećenjima, kao što su stupovi za ograde, rasvjetu, poštanski sandučići, reklamne ograde, stupovi za zastave, stalci za sušenje odjeće, dječje penjalice i tobogani itd., kao i u slučaju potrebe za malim betonskim radovima u područjima s teškim pristupom strujnoj mreži i postavljanjem temelja za male konstrukcijske elemente. 

Primjena 

Nije potrebno miješati 

Ne trebate snagu, mješalicu niti spremnik. Idealno za teško dostupna mjesta. Ulijte suhu smjesu u pripremljenu jamu, dodajte odgovarajuću količinu vode i to je to.N
Početno vrijeme stvrdnjavanja: oko 3 minute.
Vrijeme potrebno za stvrdnjavanje prije laganog opterećenja: oko 30 minuta
Vrijeme potrebno za stvrdnjavanje prije težeg opterećenja: oko 24 sata 

Ako miješate 

Smjesu suhog betona valja pomiješati s vodom u spremniku, izliti u oplate i sabiti. Postupak mora biti obavljen u ograničenom vremenu od 10 minuta, nakon čega beton počinje otvrdnjavati. Početno vrijeme stvrdnjavanja: oko 10 minuta. Vrijeme potrebno za stvrdnjavanje prije laganog opterećenja: oko 30 minuta. Vrijeme potrebno za stvrdnjavanje prije težeg opterećenja: oko 24 sata.

Primjena bez miješanja – korak po korak 

Kotvenie stĺpika

Korak 1:
Iskopajte temeljnu jamu za stup. Jama bi se trebala protezati 20 do 30 cm oko elementa koji treba biti ugrađen. Postavite stup. Bočne strane i dno jame dobro natopite vodom.


Kotvenie stĺpika

Korak 2:
Suhu smjesu Baumit FixBeton ulijte u jamu, u sloju debljine 10 cm.

Kotvenie stĺpika

Korak 3: Poravnajte sloj suhe smjese pomoću zidarske žlice.

Kotvenie stĺpika

Korak 4: Na kraju, uz pomoć tuš nastavka za zalijevanje nanesite određenu količinu vode na suhu smjesu već stavljenu u jamu (3,2 L vode na vreću od 25 kg). Neka mješavina upija vodu oko 1 minutu, pa ponovite postupak sve dok ne postignete željenu razinu temelja. 

Kotvenie stĺpika

Korak 5: Čim beton upije vodu, zagladite posljednji sloj zidarskom žlicom.

Kotvenie stĺpika

Korak 6: Betonska smjesa počet će otvrdnjavati nakon otprilike 3 minute. Stup će se učvrstiti za 5 minuta, a beton će moći izdržati laka i teška opterećenja za 30 minuta, odnosno za 24 sata.

Video – Primjena Baumit FixBetona